Gas en licht

Bij DealDirect ben je aan het juiste adres indien je op zoek bent naar een nieuwe levering van gas en licht. Bij onze unieke energie aanbiedingen kies je voor een vaste contract, waarbij je met een vooraf bepaalde periode geniet van een lage energieprijs. Naast onze lage prijzen ontvang je bij ons een uniek welkomstgeschenk, welke je niet zal vinden op de websites van de energieleveranciers.

Groene energie

Naast uniek, zijn onze gas en licht aanbiedingen ook nog eens groen! Je krijgt dan exact dezelfde energie als bij grijze gas en licht en draagt zo een steentje bij aan een beter milieu. Door subsidies is groene energie overigens vaak net zo goedkoop als grijze energie!

Hoe groen is groene energie

Niet alle groene energie is zo groen als je wellicht denkt. In Nederland mogen energieleveranciers namelijk hun energie ook groen nemen indien zij groene energie uit het buitenland inkopen. Middels opkopen van groene energie certificaten is dit legitiem. Op de website van HIER kan je met behulp van de Groene Stroom Tool checken hoe groen elke energieleverancier is.

Gas en licht verschilt per provincie

Voor de levering van licht (ook wel stroom of elektriciteit genoemd) hanteren energieleveranciers dezelfde prijs voor elke provincie in Nederland. Voor de gasprijs zit dit anders in elkaar. Nederland is opgedeeld in 10 gasregio’s, waarbij de gasprijs per m3 bepaald wordt door de regiotoeslag. Hoe groter de transportafstand vanuit Groningen (waar het gas gewonnen wordt), hoe hoger de regiotoeslag. Deze regiotoeslag verschilt per energieleverancier, aangezien zij zelf mogen bepalen hoe hoog deze is. Om deze toeslag binnen de perken te wordt deze toeslag gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt.