Energie vergelijken

Energie vergelijken, het lijkt een eenvoudige handeling. Vergis je echter niet, het simpel opgeven van een postcodegebied kan al veel veranderingen in kosten met zich mee brengen. Bij DealDirect vind je niet alleen unieke energie deals, je kunt hiernaast ook een eerlijk vergelijk maken tussen alle energieleveranciers. Geef je postcode op voor een goed vergelijk van alle leveranciers, op prijs, contractduur en duurzaamheid.

Vergelijken van energie aanbiedingen

Iedere maand weer stappen duizenden Nederlanders over op een andere energie maatschappij, enerzijds omdat zij niet tevreden zijn over de service van de leverancier of anderzijds omdat zij een goedkoper energie contract willen. Door het vergelijken van energie komen deze mensen tot een aanbieder van energie die bij hen past. Maar waarop kun je nu het beste energie aanbiedingen vergelijken?

Prijs

Niet geheel onbelangrijk is de maandelijkse prijs van energie. Een huishouden heeft genoeg vaste lasten in de vorm van hypotheek, verzekeringen en de primaire levensbehoeften. Maandelijks een hoge energierekening, kan dan vervelend zijn. Door energie te vergelijken op prijs, is het mogelijk om maandelijks tientallen Euro’s te besparen. Het is dan ook zo dat overstappen loont. Bij een overstap is het vaak zo dat er ook nog een aansluitkorting of cadeau mogelijk is voor nieuwe klanten.

Duurzame energie

Naast de een goede prijs, is het voor steeds meer consumenten en bedrijven belangrijk om te kiezen voor een bewustere omgang met het milieu. Bij een bewuste omgang met het milieu, past duurzame energie. Tegenwoordig kunnen huishoudens zelf energie opwekken door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen. Hiervoor worden deze zelfopwekkers beloond, door bijvoorbeeld korintg op de maandelijkse factuur. Maar veel belangrijker nog, je bespaart niet alleen op kosten maar je spaart ook de natuur.

Kun je zelf geen energie opwekken, uiteraard is het dan ook mogelijk om bewust te kiezen. Kies voor een groen energie contract. Vergelijk alle groene energie, is bijvoorbeeld de aanbieder die jij wenst wel helemaal 100% groen. Helemaal van nu, is energie van eigen bodem, aanbieders van 100% groene energie halen de energie vaak alleen uit Nederland. Dit omdat deze volgens de Nederlandse classificatie 100% groen zijn. Energie uit het buitenland kan het label groen dragen, echter zijn de classificaties anders dan in Nederland. Groen hoeft dus niet altijd 100% groen te zijn. Is dit voor jou belangrijk, vergelijk deze energie dan goed.

Vergelijk aanbieders van Essent tot Nuon en HVC tot LEON

Voor iedereen die vooraf al weet welke leveranciers hij of zij wilt vergelijken, is het mogelijk om de leverancier te kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alle A-merken te selecteren als Essent, energiedirect.nl en Nuon. Maar draag jij de kleinere leveranciers als HVC en Vandebron een warm hart toe dan is het uiteraard mogelijk om deze te vergelijken.